Webissä vai ei?

Olen puuhastellut sivutoimisena yrittäjänä jo yhdeksän vuotta, mutta monien tekijöiden yhteisvaikutuksesta aloitin päätoimisena yrittäjänä nyt vuoden 2017 alussa. Minulla on muutamia asiakkuuksia, joiden avulla pääsen hyvin alkuun, mutta toki uudetkin työtilaisuudet ovat välttämättömiä. Siis, miten markkinoin itseäni?

Kysymys numero 1: Tarvitsenko nettisivut?

Lähtökohtaisesti uskon henkilökohtaisten kontaktien ja suositusten voimaan. Minä tunnen ihmisiä ja olen tehnyt töitä ihmisten kanssa. Tuntemani ihmiset ja entiset kollegat tuntevat lisää ihmisiä. Uskoakseni olen pääsääntöisesti tehnyt hyvää jälkeä, ja kanssani asioineet varmasti suosittelevat minua eteenpäin. Näinkö se homma etenee?

Ei aivan. Täytyyhän sitä nyt jotain kättä pidempää olla. Toreilla voin tietenkin jakaa käyntikortteja, ja lähialueen postilaatikoihin kuskata mainoksia. Vai tekisinkö sittenkin itseni näkyväksi netissä, jotta voisin sähköpostissa ja sosiaaalisessa mediassa ohjata potentiaaliset kontaktit suoraan luokseni? Kuulostaa hyvältä.

Kysymys numero 2: Mistä saan nettisivut?

Ajattelin satsata jonkin verran rahaa siihen, että ammattilainen pistää sivujen rakenteen kuntoon ja itse pudottelen haluamani sisällöt oikeisiin lokeroihin. Lähetin muutamia tarjouspyyntöjä lähialueen pienyrittäjille, koska halusin tukea kaltaistani. Tarkalleen ottaen otin yhteyttä kolmeen kyseistä palvelua netissä mainostavaan yritykseen. Miten kävi? Yksi ei ole reagoinut mitenkään. Toiselta tuli automaattinen vastaus sähköpostiin, jossa sanottiin:

”Hei! Pyrin tehostamaan toimintaani ja tästä syystä luen sähköpostini vain kaksi kertaa viikossa. Olen tosi pahoillani, että en pysty vastaamaan viestiisi välittömästi.”

Viesti on lähetetty 9.1.2017, mutta vieläkään en ole saanut minkäänlaista yhteydenottoa.

Kolmas yritys vastasi minulle pikaisesti ja jämptisti, kiitos siitä. En toistaiseksi kuitenkaan tarttunut tuohon tarjoukseen, koska vertailukelpoisia muita vaihtoehtoja ei ollut em. syistä tarjolla.

Kysymys numero 3: Saanko itse sivut pystyyn?

Taisin saada. Logon kanssa tarvitsen vielä vähän apua, samoin pitäisi käydä ottamassa muutama edustuskelpoinen valokuva ammattilaisekka. Visuaalisesti en ole täysin tyytyväinen sivuihini, vaikka yksinkertaisesta pidänkin. Askeettinen on kuitenkin vähän eri asia. Tarvittavan informaation löydät kuitenkin helposti, ja sillä pääsen alkuun.

Palataan siis asiaan. Suosittele ihmeessä minua, jos kuulet jossain tarvittavan viestinnällistä apua!